S.A. Kardeslerim;
Sosyal mühendisligin en temel taslarindan olan düsünmenin baska boyutunu isleyecegiz bugün insanlarin çesitleri üzerinden konustuktan sonra bunlar üzerindeki etkili düsünmenin yollarini anlatmaya çalisacagim..
Konusmaya giren çogu sm’ci direk konuya girer ve ilerdeki sorulari düsünemez ve bu da kesinlikle o kisileri kaçirmasina neden olur. Onun için kesinlikle bu isi yaparken her adimin kurallara göre atilmasi gerekir. Aksi takdirde çesitli sorunlarla karsilasirsiniz.
Mesela kisa veya uzun vadede güven asiladiginiz bir meslektasiniz ise veya kurban ise onunla sohbetin en can alici noktasinda sinsi sinsi girin konunuza ve yavas yavas çaktirmadan konuyu açin (artik ne yaptiracaksaniz) ve bu konunun amaci olan can alici noktayi her zaman ön planda tutun bir sey söylerken ani refleks yaylari gibi karsinin ne düsünecegini düsünün size bir soru konusma vs. gelirse sizin vereceginiz tepkiyi düsünün ve yine o tepkiye karsi kendinize bir soru olusturun ve yine buna karsi bir sorun daha çikarsa onada bir cevap bulun kisacasi sm yaparken çift veya daha çok kisilikli olun empatinizi bu alanda yapin onun gibi düsünün kisacasi KENDINIZLE SAVASIN
Diger bir kisilige gelince kurbanimiz sizden büyükse veya siz büyük planlar pesindeyseniz onu hep ön plana atin ve onun kendini bir öncü olarak kabul ettirin kendinizi kabul ettirdikten sonra, amca ben yeni bir ise baslayacagim is benim arastirdigim kadariyla çok güzel ama ben yapacagim her iste ilk önce size danismak isterim bu yüzden isi size anlatmalari için arkadaslarimdan bir randevu saati aldim. Yarin saat 11 de gelirseniz bana da çok büyük yardiminiz bulunur. Burada karsi kurban sizin açinizdan önemli oldugunu sanacak ve isi dinlemeye gelecektir.Ve sizin yanlis yapmamaniz için veya kendisini daha çok kabul ettirmesi için sizi pür dikkat dinleyecektir.Ve tabi bunlari yaparkende yukaridaki gizli teknigimiz KENDINIZLE SAVASIN’i kullanacagiz.
Bir baska makalede görüsmek üzere Selametle kalin…
Ertugrul ÖZTÜRK | a.K.a. CihaD for HacK