Root > Documents > IT Teknolojileri > Sıvı soğutmalı İlk Dizüstü Asus ROG GX700
Cyber-Warrior.Org \ Doküman \ IT Teknolojileri > Sıvı soğutmalı İlk Dizüstü Asus ROG GX700
Madde
  Yazar : şehitx
  Date : 08.03.2016 17:33:53
 
# Sıvı soğutmalı İlk Dizüstü Asus ROG GX700
 




Ilk Sivi Sogutmali Dizüstü Bilgisayar


Berlin’deki IFA 2015’de yine iddiali ürünler sergilendi. Tayvanli bilgisayar üreticisi Asus ROG GX700 dizüstü oyuncu bilgisayari ile dikkatleri üzerine çekmeyi basardi. GX700 dizüstü oyuncu bilgisayari bazi yeni teknolojiler kullaniyor. Ancak GX700’ü önemli kilan arka kismindaki harici bir sogutma ünitesine sahip olmasi. Bu ünite ile dizüstü bilgisayardaki isinma problemini nerdeyse ortadan kaldiriyor. Hatta birçok masaüstü bilgisayarla rekabet edebilecek düzeyde sogutma sagliyor.



Tasima kolayligi

Dizüstü bilgisayari böyle bir soguma ünitesi ile tasimak elbette cihazin amacina aykiri oluyor. Ancak bu sogutma ünitesi tamamen bütünlesmis degil. Asagidaki fotografta göründügü gibi istege bagli bir kullanim sunuluyor. Sivi sogutma ünitesi üzerinde notebook ’un altindaki yuvalara girecek uzantilar var, bu sekilde notebook sabitlenmis oluyor. Ardindan ünite üzerindeki baglanti kolu bastirilarak sivi sogutma ünitesi ile notebook arasindaki baglanti kuruluyor.


Tasimak istediginizde ise yine kolayca ayrilabiliyor. Bu sebeple bu ünite baglandiginda harika bir oyun deneyimi sunarken söküldügünde sik ve tasinabilir bir dizüstü bilgisayara sahip olunuyor. Asus tam performansin saglanabilmesi için bu sogutma ünitesinin kullanilmasi gerektiginin altini çiziyor.

Donanim özellikleri



GX700’de kullanilan donanima bakacak olursak 17.3 inç boyutunda 3840x2160 piksel çözünürlükte ekrana sahip. Gücünü ise yeni Skylake tabanli Intel Core i7 islemciden sagliyor. Ayrica hiz asirmaya da olanak taniyan islemci, Turbo ile 2.7 Ghz’den 3.6 Ghz’e hiza ulasabiliyor. Nvidia GTX 990M ekran karti henüz yayinlanmis olmasa da su an için en güçlü mobil GPU olan GTX 980M de 1538 olan CUDA çekirdegi yerine 2048 olarak görünmesi GTX990M bulunmasini kesinlestiriyor. Ayrica 64 GB ram 2TB HDD ve en az 128 GB SSD’ye sahip olacak. Fiyatinin ise 4000$ civarinda olmasi tahmin ediliyor. GX700 hakkinda fazla bilgi vermeyen Asus’ un 2016 ilk çeyreginde piyasaya sürmesi bekleniyor.
   
   
Cyber-Warrior TIM All Legal and illegal Rights Reserved.\CWDoktoray 2001©